Hoe vind ik een betrouwbare taxichauffeur?

U zal het vast wel eens mee hebben gekregen dat in de wereld van taxi chauffeurs helaas nog wel eens oplichting plaats vind. Dit zit hem vooral in ‘snorders’. Snorders zijn illegale taxichauffeurs die geen wettelijk vergunning bezitten en dus geen mensen mogen vervoeren als taxi. Wanneer u een snorder inhuurt bent u wel een stuk goedkoper uit, iets wat aantrekkelijk lijkt. Toch zitten er een hoop nadelen en risico’s aan het inhuren van een snorder. In dit artikel geven wij u daarom meer informatie over de negatieve kant van illegale taxichauffeurs. Bent u op zoek naar een betrouwbare taxi? In dit artikel geven wij u informatie over waar u op moet letten.

De nadelen van een snorder

Zoals we eerder in dit artikel aangaven is het verleidelijk om met een goedkopere snorder te reizen. Toch zitten hier veel nadelen aan. Wij hebben de nadelen even voor u opgesomd:

  • Een snorder heeft geen chauffeursopleiding gedaan, hier heeft degene dus ook geen certificaat voor.
  • Een snorder is niet in het bezit van een chauffeurspas
  • Een psychologische test die ook verplicht is voor een taxichauffeur heef een snorder ook niet gevolgd.
  • De voertuigen zijn niet veilig verklaard.
  • Het punt waar u wordt opgehaald is vaak niet veilig.
  • De chauffeurs zijn vaak onbetrouwbaar en onder invloed van drank

Kies voor een betrouwbare taxichauffeur en voorkom een hoop ellende!

Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn dat elke snorder niet te vertrouwen is, toch is het beter dat u kiest voor een normale taxichauffeur die in het bezit is van de benodigde certificaten. U weet dan zeker dat u veilig bij uw bestemming wordt gebracht en dat u geen risico loopt op een boete. Loop daarom geen risico en boek een eerlijke taxichauffeur!