Op zoek naar alternatieve vervoersmiddelen in de drukke stad

We leven in een klein landje. Maar de bevolking blijft maar toenemen. Vooral in Amsterdam en Rotterdam. De laatste decennia, heb ik een sterke toename gemerkt in verkeer. Alles gaat moeizamer tegenwoordig, naar werk gaan, boodschappen doen, Feyenoord bezoeken. Iedere keer heb ik wel te maken met enige file, of drukte op de weg. Enfin, op een gegeven moment raakte ik het wel zat. En dus ging ik op zoek naar een alternatief vervoersmiddel. Ik zal mijn auto niet wegdoen. Maar het is fijn om een keuze te hebben.

Ik zat in de eerste plaats te denken aan een snorscooter. Waarom specifiek deze variant? Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel een helm dragen of daar mee moeten rondzeulen. Met een snorscooter hoeft dat dus niet. Een snorscooter mocht tot voor kort ook op het fietspad rijden, maar helaas hebben zonderlinge figuren in de overheid recent besloten om dit verboden te maken. Zeer spijtig. Dit was voor mij wel een forse domper, want het is toch handig als je op het fietspad ook kunt navigeren. Snorscooters kunnen overigens maar 25 KM per uur rijden. Voor mij persoonlijk voor uitjes binnen de stad is dat echter meer dan genoeg. Er zijn vele keuze online te vinden van snorscooter modellen en merken, hier kan men vinden een voorbeeld overzicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/snorscooter/.

Nu de overheid toch verboden heeft om te rijden met een snorscooter op fietspaden heb ik ook nog even overwogen om toch voor een bromfiets te gaan. Deze kunnen tot wel 45 KM per uur. Indien je toch sowieso niet op fietspaden mag rijden, dan waarom geen bromfiets. Uiteraard moet men in dit geval wel een helm dragen (bron). Nogmaals dat zint me geenszins.

Uiteindelijk koos ik toch voor een snorscooter. Ik koos een Vespa. Specifiek de versie Primavera. Het oog wil immers ook wat. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor scooters van dit Italiaanse merk.

0 Comments On “Op zoek naar alternatieve vervoersmiddelen in de drukke stad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *