auto-import

Auto importeren voordelen: dezelfde BMW ruim 10.000 Euro goedkoper

Er is een wonderlijke situatie ontstaan op de Europese auto markt. We weten allemaal wel hoe belangrijk de auto industrie is voor onze oosterburen. De rijkste Duitse burgers zijn over het algemeen telgen van de BMW, de Audi, de Mercedes families. Het is een groot gedeelte van het Duitse GDP of zoals wij dat in het Nederlands noemen het Bruto binnenlands product. Enfin er is de Duitse overheid dan ook veel aan gelegen om deze industrie te stimuleren. Dit doen zij o.a. door soepelere regelgeving en subsidie.

Hier in Nederland lijkt het tegenovergestelde aan de hand te zijn. De Nederlandse overheid lijkt de auto industrie juist zoveel mogelijk te willen remmen en te melken tegelijkertijd. Het is waar dat we maar een klein wegen net hebben, en er zijn reeds te veel auto’s op de weg naar mijn smaak en die van velen. Files, overlast, we hebben er meer problemen mee dan onze Duitse vrienden. Enfin, de prijzen rijzen de pan uit, en als je een zelfde auto model bekijkt hier en dan vergelijkt me over de grens dan kan het prijsverschil in veel gevallen meer dan 10.000 Euro bedragen. Ja je leest het goed, en nee we hebben niet per ongeluk een nulletje te veel gezet achter het bedrag.

Natuurlijk, er komt wat kijken bij import. Er zijn kosten die je anders niet zou hebben, overzicht. En tijd is ook geld, je zult enige tijd moeten steken in het vinden van de auto, tijdelijk kenteken regelen, RDW keuring enzovoort. Maar zelfs dit alles in overweging nemend is het in veel gevallen alsnog veel slimmer om te kopen in Duitsland dan in eigen land. Indien je geen tijd hebt om je bezig te houden met de import kun je ook nog overwegen om alles uit te besteden via deze website. Zelfs dan bespaar je in de meeste gevallen nog op die BMW, Audi, Mercedes of Porsche. Enfin, ik zou zeggen bezoek eens een Duitse auto verkoop marktplaats zoals AutoScout24 Duitsland, en vergaap je aan al die mooie bolides die voor scherpe prijzen aangeboden worden.

0 Comments On “Auto importeren voordelen: dezelfde BMW ruim 10.000 Euro goedkoper”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *