Alles over led flitsers

Als zzp’er of aannemer in de bouw heb je vaak projecten in de binnenstad of langs een drukke weg. Zichtbaarheid van het voertuig is dan heel belangrijk. Allereerst voor de je collega’s die op die plaats aan het werk zijn, maar ook voor de weggebruikers. Led filters bieden een uitkomst als het gaat om zichtbaarheid. De led lampjes knipperen een oranje of wit licht. De politie, ambulance en brandweer hebben de blauwe variant.

 

In deze blog krijg je meer informatie over dit product en waar je de filters kunt bevestigen op de auto

 

Soorten flitsers

Allereerst heb je twee soorten flitsers:

  • Opbouw filters: deze filters zijn bedoeld voor een vlakke montage op carrosserie. De carrosserie hoeft niet uitgefreesd te worden. Doorgaans zijn de opbouw filters groter. Daardoor beschikken ze over een grotere attentiewaarde
  • Inbouw filters: dit zijn kleinere filters die in de grill van een auto verwerkt kunnen worden. De filters zijn geschikt voor kleinere ruimtes
  • Raam filters: deze filters kun je tegen de ruit plakken met zuignappen. Het voordeel is dat je deze makkelijk kan bevestigen aan de voor- of achterruit. De voeding is via een 12 volt sigarettenstekker.

 

Plaatsen op de auto

De flitsers kunnen op meerdere manieren op de auto geplaats worden. Er zijn hier enkele manieren voor, deze zijn hieronder opgesomd

  • Grill: dit is een van de meest voorkomende optie. Dit is duidelijk zichtbaar als je als stil staat op een gevaarlijke situatie. Auto’s in de tegenstelde richting zien je dan goed aankomen.
  • Achterzijde: Ook een veel voorkomende plaats. Dit oppervlak is vaak vlakker. Er wordt vaak gekozen voor een opbouw flitser.
  • Bewegende machines: heb je een kraan of heftruck die delen op de openbare weg rijden. Dan is een led flitser geen overbodige luxe. Je bent dan beter zichtbaar overdag en tijdens de schemering.
  • Bewegende machines: heeft je voertuig steunpoten voor extra stabiliteit? Dan kan een filters helpen voor meer zichtbaarheid.

 

Wil je meer advies op ben je op zoek? Ga naar Equip Vehicle voor meer informatie